Že od nekdaj sem zelo rad potoval, užival sem v vožnji z velikimi avtomobili, predvsem me je navduševala vožnja velikih kamionov. Vedel sem, da moram po koncu šolanja iskati zaposlitev v podjetju, ki opravlja mednarodni transport blaga za naročnike iz celega sveta. In ta tiha želja se mi je uresničila.

Menim, da me je nad vožnjo kamionov navdušil oče, saj je tudi sam opravljal poklic prevoznika v velikem, mednarodnem podjetju. Po njegovih besedah mu je delo v mednarodnem podjetju dalo ogromno izkušenj, ne samo na področju mednarodnega transporta blaga, pač pa je svoje znanje uril tudi na področju jezika, saj se je mogel naučiti številne tuje jezike. Poznavanje tujih jezikov je zelo pomembno pri delu z naročniki iz celega sveta. Sam namreč še danes, kljub temu da je upokojen, zelo rad obuja spomine in nam pripoveduje o dogodivščinah, ki so se mu zgodile na cesti, ko je prevažal blago za različna podjetja. Delovnih dni se resnično rad spominja. 

Danes je mednarodni transport blaga nekaj popolnoma običajnega, tako za mala kot tudi velika podjetja. Podjetja se ne smejo osredotočiti zgolj na določene trge, pač pa morajo svoje storitve, takoj ko je to mogoče, razširiti po celotnem svetu. Tako imajo možnost, da svoje blago ponudijo tudi uporabnikom, na drugem koncu sveta. Le tako bo podjetje raslo ter dosegalo pozitivne rezultate. Podjetje, kjer sem zaposlen kot avtoprevoznik, je mednarodni transport blaga za naročnike začelo izvajati že vrsto let nazaj. In lahko vam povem, da se naročila za mednarodni transport blaga iz leta v leto povečujejo. 

Vsi ti pozitivni rezultati pa kažejo na uspešnost podjetja, kar sem opazil tudi sam. Vse osebe v podjetju so pozitivno naravnane in ne obupajo niti, ko pride do zapletov. Iz vsake napake oziroma negativne situacije se skušajo nekaj naučiti. Saj veste, kako pravijo, na napakah se človek največ nauči. In v to sem več kot prepričan. Podjetju, kjer sem zaposlen želim čim več novih naročil za mednarodni transport blaga in se obenem zahvaljujem za priložnost sodelovanja z njimi.