V enem izmed člankov sem zasledila informacijo, da je le 20% avtošol resnično uspešnih. Toda to me niti ni tako šokiralo. Bolj me je šokirala informacija, da novinarji niso uporabljali izraza avtošola, temveč so uporabljali izraz šola vožnje. Torej ko je bilo v novici omenjeno, da je le 20% šol vožnje pohvaljenih in deklariranih kot zelo dobrih in zelo uspešnih, sem najprej mislila, da članek govori o treningu varne vožnje, saj sem sam namreč obiskoval avtošolo in ne šole vožnje. Toda zadevo so regulirali in zdaj je nova prometna zakonodaja določila,  da se vse avtošole imenuje šola vožnje.

Sam izraz šola vožnje niti ni tako napačna, žal pa se je izraz avtošola zelo prijel, kar pomeni, da imajo zdaj šole vožnje velik problem. Večina ljudi tako staršev kakor tudi potencialnih kandidatov še vedno išče na internetu star naziv avtošola oziroma najboljša avtošola oziroma najcenejša avtošola. Seveda pa so danes te avtošole na internetu prisotne kot šole vožnje.

In prav to dejstvo, da danes večina kandidatov še vedno išče besedico avtošola namesto šola vožnje povzroča lastnikom šol vožnje velike preglavice. Šole voženj bi se rade oglaševale, rade bi bile najdene, toda uradno se morajo izogibati nazivu avtošola.

Seveda pa se nova podjetja, ki se pričnejo ukvarjati s to dejavnostjo izognejo tej težavi in na nek način prevzamejo primat, če uporabniki iščejo kvalitetno šolo vožnje. Na novoustanovljene šole vožnje imajo po navadi ime šola vožnje vpisano kar v imenu, kar pa jim daje veliko prednost, ko govorimo o promociji. Šole vožnje, ki pa so obstajale še kot avtošole pa imajo tudi zelo veliko prednost, saj v njihovo prid govori tradicija in dejstvo, da kandidati , danes še vedno iščejo naziv avtošola. Toda dejstvo je preprosto, neglede na to kakšno poimenovanje želite uporabiti, vsaka šola vožnje mlada ali stara mora poskrbeti, da svojim tečajnikom zagotovi najboljšo možno izobrazbo in pripravo na življenjsko pomemben izpit.