Če bi radi koga presenetili z unikatnim darilom, mu lahko kupite modni nakit. In to naj bi bilo unikatno darilo, se sprašujete? Seveda ne gre za kakršen koli nakit, ampak za takega iz lesa. Eden zadnjih modnih krikov so izdelki iz lesa, ki po svetu dobivajo vse več in več privržencev. Ljudje postajajo vedno bolj ekološko osveščeni in usmerjeni od umetnega in tujega k domačnemu in prvinskemu. Vse več potrošnikov se odloča za nakup lesenega pohištva ali ga, še bolje, izdelujejo kar sami. Na svetu se proda tudi ogromno dodatkov za dom, narejenih iz lesa. Trend uporabe tega naravnega materiala je zajel tudi ročne ure, očala, opremo za mobilne telefone in modni nakit.

Les je še zlasti zelo priljubljen material za izdelavo osebnih predmetov, ki so v neposrednem stiku s kožo. Idealen je za uporabo pri nakitu, saj ga nosimo na koži in občutimo njegovo toplo, domačno sestavo, ki nas spominja na nekaj primarnega, prvinskega. Les odlikuje tudi njegova trpežnost. Poleg tega se na vsakem kosu lesa nahaja svojstven vzorec. Je zelo primeren za oblikovanje in na njem lahko izrezljamo prave pravcate umetnine. Z lahkoto ga vzdržujemo, saj ne velja za zahteven material. Modni nakit, narejen iz lesa, je torej vse prej kot klasičen nakit. Je drugačen, edinstven in unikaten.

Še ena surovina, iz katere izdelujejo unikaten modni nakit, je fimo masa. Iz nje si lahko modne dodatke izdelamo tudi sami, le nekaj ročnih spretnosti in vaje potrebujemo. Zelo lep nakit lahko izdelamo tudi iz stekla, vendar za to potrebujemo že več prakse. Steklo je zelo dobrodošel material za ustvarjanje, saj ga lahko poslikamo na tisoč in en zanimiv način. Sicer pa je modni nakit iz netradicionalnih materialov ročno izdelan in praviloma precej drag. Klasičen ali odštekan, izberite takega, ki se najbolje poda vašemu karakterju, stilu in seveda priložnosti, ob kateri ga boste nosili.